Content on this page requires a newer version or installation of Adobe Flash Player.Get Adobe Flash player

 
 
   
   
 
 
Δείτε όλες τις φωτογραφίες

Πολύσπαστη Βιομηχανική Πόρτα με Ελατήρια

Χαρακτηριστικά:

1. Πάνελ διπλού τοιχώματος από γαλβανισμένη εν θερμω ανάγλυφη λαμαρίνα πάχους 0,5mm  με θερμομόνωση σκληρής πολυουρεθάνης 45 kgr/m3.
Συνολικό πάχος πάνελ 42mm.

2. Ανάγλυφη (stucco) επιφάνεια η οποία συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το κλασσικό και προσδίδει στην πόρτα τη μέγιστη δυνατή αντοχή και προστασία από πιθανές φθορές.

3. Ευρεία γκάμα χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής (AKZO NOBEL) με εξαιρετική αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και άριστη διατήρηση του χρώματος η οποία ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών αρχιτεκτονικών προδιαγραφών BS EN 12206:2004 PART I, QUALICOAT CLASS I και GSB.

4. Οδηγοί και κάσα βαρέως τύπου από γαλβανιζέ ατσαλολαμαρίνα πάχους 2mm.

5. Ρυθμιζόμενα ελατήρια στρέψης σε χαλύβδινο ενισχυμένο άξονα για την καλύτερη εξισορρόπηση της πόρτας. Το βασικό πλεονέκτημα της διάταξης με άξονα ελατηρίων είναι η ευκολία στη χειροκίνηση όταν για οποιοδήποτε λόγο η πόρτα δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόματα. Η χειροκίνηση γίνεται με παλάγκο αλυσίδας.

6. Μεντεσέδες μεταλλικοί από γαλβανισμένο χάλυβα βαρέως τύπου πάχους 2,5mm (για πόρτες άνω των 4m).

7. Ειδικά λάστιχα από EPDM τα οποία προσαρμόζονται σε όλους τους τύπους πορτών αυξάνοντας τη στεγανοποίηση και μειώνοντας στο ελάχιστο της απώλειες αερισμού.

a. Πλευρικά σε όλο το ύψος της
b. Ενδιάμεσα στις  αρθρώσεις
c. Διπλού κοίλου προφίλ με ειδικό θάλαμο στο κάτω πάνελ της πόρτας
d. Στο πάνω τελευταίο πάνελ που εφάπτει στη μετώπη της κάσας

Η ΒΙΟΡΟΛ ΑΒΕΕ διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων που αφορούν την ασφάλεια και παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία:

 • Ασφαλιστικό ελατηρίου Προσαρμόζεται στον άξονα της πολύσπαστης πόρτας και αποτρέπει την ανεπιθύμητη κίνηση της πόρτας προς τα κάτω σε περίπτωση φθοράς του ελατηρίου.
 • Ασφαλιστικό συρματόσχοινου. Προσαρμόζεται στο τελευταίο πάνελ (κάτω) και μπλοκάρει την ανεπιθύμητη κίνηση της πόρτας προς τα κάτω σε περίπτωση φθοράς του συρματόσχοινου.
 • Πιεσοστατικό λάστιχο ή φωτοκύτταρα ανίχνευσης κίνησης των οποίων η τοποθέτηση κρίνεται απαραίτητη όταν πόρτα είναι τηλεχειριζόμενη σύμφωνα με την προδιαγραφή ασφαλείας ΕΝ 13241-1
 • Προστασία δάκτυλων. Ειδικά μελετημένο και σχεδιασμένο πάνελ το οποίο κατά τη διάρκεια κλεισίματος του δεν επιτρέπει την παγίδευση των δακτύλων ανάμεσα στα πάνελ

Τρόποι λειτουργίας οριζόντια ανύψωση:

Επιπλέον δυνατότητες  -  συνδυασμοί

 • Παράθυρα κατασκευασμένα από πολυκαρβουνικό υλικό διπλής υάλωσης με περιμετρικό λάστιχο στεγανοποίησης με την χρησιμοποίηση διαφόρων τύπων παραθύρων μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές όψεις πορτών. Διατίθενται σε ποικίλες standard διαστάσεις προσδίδοντας περισσότερο φωτισμό στους εξωτερικούς χώρους.
 • Τζαμωτά πλαίσια αλουμινίου κατασκευασμένα από πολυκαρβουνικό υλικό μόνης υάλωσης. Στην περίπτωση των τζαμωτών τα πάνελ πολυουρεθάνης αντικαθίστανται από προφίλ αλουμινίου τα οποία φέρουν PLEXI GLASS σε 5mm πάχος. Οι διαστάσεις των τζαμιών ποικίλουν ως προς το πλάτος και το ύψος τους και διαμορφώνονται πάντα κατά περίπτωση σύμφωνα με τις διαστάσεις της κάθε πόρτας.
 • Ανθρωποθυρίδες: διατίθενται σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων με ή χωρίς τζάμι με περιμετρικό κάσωμα αλουμινίου. Φέρουν χειρολαβή κλειδαριά ασφαλείας και μηχανισμό επαναφοράς έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πάντα ότι θα μείνει κλειστή κατά τη διάρκεια λειτουργίας.
  • Ενσωματωμενες: σε περίπτωση όπου η πόρτα οροφής υπάρχει ανάγκη να παραμείνει κλειστή (ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες) τότε η ενσωματωμένη ανθρωποθυρίδα μπορεί να διευκολύνει τη διάβαση πεζών μειώνοντας την άσκοπη χρήση της κυρίως πόρτας ιδιαίτερα στη βιομηχανία.
  • Μη ενσωματωμενες: προτιμούνται σε περιπτώσεις που ο χώρος τοποθέτησης της πόρτας οροφής είναι μεγάλος και δεν κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή ενσωματωμένης.

Αντικαθιστά την κοινή πόρτα αλουμινίου καθώς έχει το πλεονέκτημα να διατίθεται στο ίδιο σχέδιο και χρώμα με την κυρίως πόρτα, δημιουργώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ένα άρτιο και αρμονικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Καινοτομία νέο προϊόν

Η ΒΙΟΡΟΛ ΑΒΕΕ εφιστώντας συνεχώς την προσοχή της στην έρευνα και την ασφάλεια των προϊόντων της και με βασικό γνώμονα την παροχή ουσιαστικής εξυπηρέτησης των πελατών της, παρουσιάζει μια τεχνολογική καινοτομία, έναν συνδυασμό ασφάλειας και αισθητικής, την ενσωματωμένη ανθρωποθυρίδα με ελάχιστο κατωκάσι.

Μια απόλυτα λειτουργική λύση η οποία διευκολύνει τη διέλευση των πεζών καθώς και μικρών τροχηλάτων μηχανημάτων κάτι το οποίο με τη μέχρι τώρα υπάρχουσα τεχνολογία θεωρείτο πολύ δύσκολο.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η πόρτα μπορεί να συνοδεύεται από παλάγκο αλυσίδας για ευκολότερο άνοιγμα και κλείσιμο. Για τις χειροκίνητες πόρτες βιομηχανικής χρήσης όταν δεν υπάρχει παλάγκο απαιτείται οπωσδήποτε χειρολαβή ή σχοινί για τη διευκόλυνση κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο ειδικά στις περιπτώσεις όπου οι πόρτες έχουν μεγάλο ύψος.

Χειρολαβή:
Τοποθετείται στο τελευταίο ή στο προτελευταίο κάτω πάνελ και μας επιτρέπει να ανοίγουμε την πόρτα με τα χέρια.
Σχοινί:
Έχει την ίδια λειτουργία με τη χειρολαβή και τοποθετείται στην κάτω δεξιά ή αριστερή γωνία της πόρτας.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Κινητήρες
μονοφασικοί ή τριφασικοί με θερμική προστασία συνεχούς λειτουργίας (40%/h).

Φέρουν:

a. μηχανισμό απασφάλισης
b. αλυσίδα χειροκίνησης για τις περιπτώσεις που υπάρξει διακοπή της ηλεκτρικής παροχής 
c.σταθερό διακόπτη τριών (3) θέσεων για χειρισμό παρουσία ανθρώπου
d. έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε σε αυτούς τηλεχειρισμό, μπουτον, διακόπτη κλειδί, πληκτρολόγιο, φωτοκύτταρο, φάρο, κεραία, πιεσοστατικό λάστιχο, κ.α.
( Για περισσοτέρες πληροφορίες βλ. κινητήρες - ηλεκτρονικά) 

Πιστοποιησεις

Ι. Προδιαγραφών ασφαλείας για διάσταση 730 Χ 500 σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13241-1

Αφορά :
α)επικίνδυνα υλικά
β)ασφαλή λειτουργία
γ)δυνάμεις λειτουργίας
δ)ανεμοπίεση

ΙΙ. ποιότητας ISO 9001:2008Επιστροφή>>
 
 
 
 
   
 

ΒΙΟΡΟΛ Α.Β.Ε.Ε

Ρολά Ασφαλείας - Γκαραζόπορτες
Αυτοματισμοί - Βιομηχανικές Πόρτες
10ο χλμ Κατερίνης - Θεσσαλονίκης

Τηλ.: +30 23510 41860
Φαξ: +30 23510 42252
web: www.biorol.gr
e-mail: info@biorol.gr
 
 
 
QUICK LINKS
 
  Read Biorol's blog